top of page

za 07 okt

|

Achterveld

Dos Klezmer Shifl in de Schaapskooi

Het gloednieuwe programma van Nederlands toonaangevende klezmerband. Deze ruim twee eeuwen oude monumentale schaapskooi stamt uit 1803, staat in Achterveld (gemeente Barneveld) en is in 2020 volledig gerestaureerd. De schaapskooi is ruim 80m2 groot.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Dos Klezmer Shifl in de Schaapskooi
Dos Klezmer Shifl in de Schaapskooi

Tijd en locatie

07 okt 2023, 20:00

Achterveld, Achterveldseweg 41, 3792 ND Achterveld, Nederland

Over het evenement

Naast levendige freylekhs-dansen en prachtige Yiddishe liedjes speelt de Klezmer Society in dit concert langzame ‘Zay Gezunt’ stukken die je een goede gezondheid toewensen. Ook klinkt een meeslepende Satmar Waltz, bekend van de Netflix serie ‘Unorthodox’. Kowed to Beregovski eert een van de grootste klezmerpioniers die tijdens WOII door Oekraine trok om bijna vergeten melodieën te noteren. Bert Vos schreef het Jiddische lied Mameloshn, prachtig vertolkt door Elianne van Ee. Het titelstuk Dos Klezmer Shifl herinnert aan de jaren 2020/2021, waarin de musici, ondanks het stoppen van de optredens, toch bij elkaar kwamen om gezamenlijk nieuwe composities te schrijven.

Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij The Klezmer Society. De schat aan spontane variaties en versieringen is eindeloos. In haar 15-jarig bestaan boekte The Klezmer Society grote successen in binnen- en buitenland. De groep bestaat uit Bert Vos, Iefke Wang, Elianne van Ee en Eva van de Poll.

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page